2009-09-30 | 22:24:10

jag är riktigt stolt över min fördjupningsdel i NO:n

Har titta:
(förlt ni mste inte läsa men jag är stolt :P <333 )

Jag tycker att människan har ansvaret för i princip alla levande varelser på jorden. Därför att vi människor förstör hela jorden med alla de avgaser som vi släpper ut i naturen. Avgaserna förstör också ozonlagret så att vi människor blir sjuka. Och att vi förstör regnskogarna genom att ta ner träden där, så förstör vi våra chanser för att hitta nya botemedel för farliga sjukdomar.
Vi är de ”intelligentaste” varelserna på jorden, så vi borde ta mera hänsyn till de djur och växter som inte kan göra lika mycket som vi kan. Vi borde bygga upp ett samhälle där vi lär oss mer av djuren och växterna, de kan lära oss jättemycket, hjälpa oss att göra de botemedlen vi vill nå fram till.
Redan nu används insekternas ”konstruktion” för att bygga robotar, som vi sedan ska skicka upp till rymden. För oss människor går utvecklingen väldigt snabbt framåt, men vi borde ta mera hänsyn till det vi har förstört, de vi borde bygga upp igen, och det vi borde lära oss mera av. Och söka kunskap av djur och växter, ta kunskap om vad de andra levande varelserna på vår planet gör, hur de skaffar föda, hur de arbetar tillsammans.
Jag tycker också att vi ska ta del av naturen och lära oss samarbeta, inte bara med varandra utan också med naturen, med olika djur och växter. ”Bli ett med naturen”, leta efter saker som kan hjälpa oss inom t.ex. bilindustrin. Genom att ta reda på om det finns något annat som kan användas i bilmotorerna istället för bensin, diesel eller andra ämnen som förstör miljön, och släpper ut för mycket avgaser.
 Om inte människan skulle finnas så tror jag att ekosystemen skulle flyta på av sig själv, att alla ekosystem skulle vara i jämvikt. Genom att människan kommer med nya grejer hela tiden, nya fabriker som släpper ut mera koldioxid, efter ett tag så finns det inte tillräkligt många träd som kan ta upp koldioxiden och då förstörs jorden ännu mera.
Vi människor borde ta hand om miljön bättre, än nu. Inte släppa ut lika mycket koldioxid som vi gör i dagsläget. Jag tycker fler ska bli mer mån om naturen, och börja åka mera tåg och buss istället för att ta bilen, eller att cykla.

Människorna förstör miljön, och människorna borde ta hand om miljön bättre! Om varje person tar ett litet steg framåt, med att hjälpa miljön på något sätt, genom att gå eller cykla till jobbet hjälper det miljön ett litet steg framåt. Ett litet steg för dig men tillsammans så kan det bli stort!





DET BLEV KLADDIGT :P


Kommentera

KOMMENTERA HÄR:

NAMN:

MAIL: (KOMMER INTE ATT SYNAS)

DIN KOMMENTAR: